Indiai csirkekrémleves

Hozzávalók:


1 vöröshagyma
olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk római kömény
1 rúd fahéj

bors
csirkehús
gyömbér
sárgarépa
fehérrépa
zeller
víz
kókusztej
kesudió
hagyma
friss koriander

Elkészítés:


A húst jéghideg vízben feltesszük főni. Fokhagymával, hagymával, borssal ízesítjük. Amikor a leves felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. Ekkor kerülnek bele a zöldségek. Amikor a leves elkészült, lefejtük a csontról a húst.

Olajon megdinszteljük a hagymát, és fűszerezzük: kurkuma, római kömény, fahéjrúd. Az alaphoz adjuk a főtt zöldségeket, majd a csirkehúst, és a leszűrt levest. Felmelegítjük. Turmixgépbe töltjük az alapot, felöntjük kókusztejjel, leturmixoljuk. Ha szükséges, adunk hozzá még a levesből. Kesudiót pirítunk, ezt szórjuk a tetejére, de pirított hagyma, és chili is kitűnő rá. Díszíthetjük korianderrel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Forró, téli, egészséges krémleves csirkehús alapból.