Ínyenc csirkeszárnyak

Hozzávalók:


1 kg csirkeszárny
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál koriandermag
só, bors
5 gerezd zúzott fokhagyma
4 - 4 evőkanál méz, - szójaszósz, - ketchup, és olaj
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál chilipor

Elkészítés:


Száraz serpenyőben pirítsd meg a koriandermagot és a római köményt, így még intenzívebben kijön az aromájuk. Majd őröld meg mozsárban, vagy kávédarálón.
Keverd össze a többi hozzávalót a fűszerekkel és forgasd meg benne a szárnyakat.
Tedd hűtőbe, legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek és a szárnyak jól lehűljenek.
Előmelegített sütőben 200 fokon süsd alufólia alatt háromnegyed óráig.
Végén vedd le a fóliát és hagyd, hogy megpiruljanak a csirkeszárnyak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha a megmosott csirkeszárnyakat a hűtőben rácsra helyezve hagyod egy éjszakán keresztül, sokkal ropogósabbak lesznek.

Bármilyen mártogatós, szósz remekül illik hozzá.

Párolt zöldségtől kezdve a friss kenyérig mindenféle körettel tökéletesen harmonizál.

Szervírozhatsz mellé krumplipürét, olaj nélkül sült krumplit, vagy tepsiben sült krumpligolyókat is.