2 nagyobb tojás
2 karika zöldpaprika (kb. 2 cm vastag)
1/2 vöröshagyma
1 maréknyi bébispenót
5 dkg csésze szeletelt bacon-szalonna
1 evőkanál vaj
só és bors, ízlés szerint
1. Vágj a paprikából két, körülbelül 2 cm vastag karikát. A többit tedd félre a salátádhoz vagy a reggeli mellé.
2. Vajazz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és tedd bele a paprika-karikákat. Süsd az egyik oldalát körülbelül 3 percig, majd üss a paprika karikákba 1-1 tojást.
3. Ízesítsd sóval és borssal, és süsd készre, tedd félre egy tányéron.
4. Egy másik serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát, majd ezen az apróra vágott hagymát. Add hozzá a szeletelt szalonnát, és azt is pirítsd egy darabig. Majd forgasd bele a bébispenótot, sózd és borsozd. Amint összezuhannak a levelek, már tálalhatod is