Jamie Oliver gyors pizzája TV Show-ból

Hozzávalók:


1kg liszt
1 marék cukor
1 marék só
3 csomag szárított élesztő
1/2 liter langyos víz

Elkészítés:


Lisztet kupacba öntjük, a közepébe egy mélyedést készítünk, és a fele vizet beleöntjük.
A közepe felöl, egy fakanállal belekeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék vizet és összekeverjük a maradék lisztel.
Összegyúrjuk, egy kis tésztát érdemes másnapra eltenni, a hűtőbe, lehet belőle pizzaszendvicset készíteni, aztán a tetejére rálocsoljuk egy kis összevágott rozmaring, átnyomott fokhagyma és olívaolaj keverékét, és máris kész a Foccacia, vagy egy kis zőldfűszert és máris kész az Olivás fokhagymatekercs
A maradék tésztát dagasztjuk, néhány perc alatt kész a fényes, gyönyörű tészta. A tésztát kettévágjuk. A legfinomabb pizza amit ettem, csak mozzarella, paradicsom és bazsalikom volt rajta.
A tésztát kinyújtjuk, szép kerekre és vékonyra. A paradicsom szószt, fokhagymával, olívaolajjal és egy kis bazsalikommal készítik, 20-25 perc alatt, kicsit megpárolva máris kész a mártás alap. Vagy turmixgépben paradicsom (sűrítmény), chili, zöldfűszer, fokhagyma, egy kicsi víz, jó krémesre kikeverjük. Bekenjük a tésztát a szósszal, rászórjuk a szalonnát, olívabogyót, sonkát, gombát, mozzarellát, vagy bármilyen tehéntejes sajtot, bazsalikomot. Ha ácson sütjük akkor szép piros lesz az alja, mint a fafűtéses kemencében.