Joghurtkrémes-barackos piskóta

Hozzávalók:


Tésztához
30 dkg liszt
25 dkg cukor
5 tojás
2 dl étolaj
1 dl meleg víz
1 csomag sütőpor

A krémhez
30 dkg barack
5 dl joghurt
3 dl tejszín
5 evőkanál cukor
1 citrom
1 csomag zselatinfix

Elkészítés:


A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, és a cukorral keverd szinte fehéredésig. Lassan add hozzá az olajat és a meleg vizet. Vegyítsd a sütőport és a lisztet, majd óvatosan forgasd a tojásos elegyhez. Addig kevergesd, amíg a massza homogén nem lesz. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 25 percig. Ha elválik az edény falától, biztos, hogy jó.

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a joghurtot, a cukrot és a zselatinfixet, reszeld hozzá a citrom héját. A barackot mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A harmadát keverd a krémbe. A piskótát vágd két vagy három részre, és töltsd meg a joghurtos masszával. Rakd a tészta tetejére a maradék gyümölcsöt. Készíthetsz rá tortazselét és tejszínnel, fagyival is kínálhatod.