Joghurtos citromkrém

Hozzávalók:


30 dkg joghurt
10 dkg cukor
2 tojássárga
2 evőkanál vaj
1,5 dl habtejszín
1 citrom
1 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cu

Elkészítés:


A cukrot és a tojássárgáját keverd szinte fehéredésig. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a vizet, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját. Tedd egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezt követően húzd le a tűzről, és tedd hozzá a vajat.

Amikor kihűl, keverd hozzá a joghurtot, majd óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Adagold a krémet tálkákba. Díszítheted reszelt citromhéjjal, mentával vagy karikákra vágott citrommal. Tedd a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy megdermedjen, jól lehűljön és az ízek összeérjenek.