Juhtúrós puliszka

Hozzávalók:


30 dkg kukoricadara
25 dkg juhtúró
2 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:


Egy liter forró, sós vízbe szórom a kukoricadarát, és egy habverővel simára keverem. Lassú tűzön, folyamatos keverés közben sűrűre főzöm, vigyázva arra, hogy ha abbahagyom a keverést, lehúzzam a tűzről, mert alul odakap, de legalább felül kellemetlenül fröcsköl. Ha összeállt a massza, a megpirított szalonna zsírjából 1-2 evőkanálnyit keverek hozzá, majd egy szalonnazsírral kissé kikent alufóliára terítem kb. ujjnyi vastagon, és hagyom kissé hűlni. Ezt követően egyenletesen elkenem rajta a juhtúrót, és a két oldalát egymásra hajtom. A kisütött szalonnával és tejföllel tálalom.