Kapros majonéz

Hozzávalók:


400 g étolaj
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
20 g méz - vegyes virág
40 g mustár
0.5 db citrom leve
60 g tejföl (20%-os)
35 g kapor (friss, aprított)

Elkészítés:


1
Egy edénybe beletöröm a tojásokat, hozzáadom a mustárt.
2
Hozzáadom a sót és borsot.
3
Belefacsarom a citromlevet.
4
Fokozatosan, vékony sugárban csurgatom bele az olajat, miközben a rúdmixer dogozik benne.
5
Kézi habverővel beleforgatom a tejfölt.
6
Beleszórom a finomra aprított kaprot, és átkeverem. Ízlés szerint sóval, borssal után-ízesítem. Mennyei finom a végeredmény!

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyorsan és egyszerűen elkészítő, és sokkal finomabb, mint a bolti butított változatai. Sűrű és krémes az állaga, az íze pedig friss és intenzív. Nincsenek benne adalékanyagok, színezékek és tartósítószer nélkül is remekül eláll néhány napig a hűtőben.