Karácsonyi gyümölcskenyér 2

Hozzávalók:


400 gramm finomliszt
400 gramm margarin
340 gramm porcukor
8 darab egész tojás
1 csomag sütőpor
50 gramm dió
50 gramm aprított, sótlan mogyoró + a díszítéshez
50 gramm datolya
50 gramm aszalt füge
50 gramm aszalt datolya
100 gramm aszalt szilva
100 gramm zselécukor
1 narancs lereszelt héja
1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


Először, a margarint, a vaníliás cukrot, illetve a porcukrot alaposan ki kell keverni, egészen addig, amíg az egyveleg habossá válik. Ezután a tojások sárgáját is hozzá kell adni a margarinos-cukros keverékhez.
A felaprított mogyorót, diót, aszalt gyümölcsöket, – amelyek arányán igazából ízlés szerint változtathatunk is – el kell kevernünk a sütőporral elegyített liszttel, valamint a narancs lereszelt héjával. Ezután, a tojások fehérjét kemény habbá kell verni.
A habot keverjük hozzá a margarinos-lisztes masszához, végül pedig belekeverjük a lisztes-aszalt gyümölcsös keveréket is. Amikor az összes hozzávaló össze lett dolgozva, már csak annyi dolgunk van, hogy előmelegített sütőben, körülbelül 180 fokon süssük készre a süteményt.
Nagyjából 45 perc szükséges ahhoz, hogy teljesen átsüljön a gyümölcskenyerünk. Amikor a süti elkészült, meg kell várni, amíg kihűl, majd ezután, olvasztott csokoládéval kenjük le az oldalait, a tetejét pedig szórjuk meg a sótlan, apró darabokra tört mogyoróval.
Ebből a mennyiségből nagyjából 2 nagy őzgerincformányi gyümölcskenyeret tudsz elkészíteni.