Kárpáti borzaska

Hozzávalók:


A bundához
1100 g burgonya
10 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
250 g búzaliszt (BL55)
fehérbors (őrölt)

10 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld

A húshoz
1600 g csirkemell filé
A sütéshez
étolaj

A tálaláshoz
tejföl (20%-os)
trappista sajt
A körethez
rizs - fehér (főtt)

Elkészítés:


1
A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén.
2
Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört fokhagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.
Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból 2. fázisfotóKárpáti borzaska recept szárnyashúsból
3
A csirkemellet kiklopfoljuk.
Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból
4
Picit sózzuk, vékonyan belisztezzük a húsokat.
Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból
5
Bekenjük a húsokat a bundával.
Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból
6
Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon.
Kárpáti borzaska recept szárnyashúsból
7
A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizs körettel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyan a borzaska nem szárnyas húsból, hanem rövidkarajból készül eredetileg, azonban igen ízletes a csirkemell, vagy pulykamell változat! Ha ezt elkészítik, vendégeik biztosan oda lesznek a gyönyörtől!