Krumplis tészta

Hozzávalók:


25 dkg kocka tészta
20 dkg füstölt kolbász
4 krumpli
1 vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál pirospaprika

őrölt bors

Elkészítés:


A krumplit pucold meg, és vágd fel kisebb kockákra. Enyhén sós vízben főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és hűtsd langyosra. A kolbászt kockázd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon kezdd el üvegesre párolni. Add hozzá a kolbászt, és kevergetve süsd két-három percig. Ezután szórd meg pirospaprikával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, majd alaposan keverd össze. Végül tedd hozzá a langyosra hűlt krumplit, és azzal is jól forgasd össze. Közben villával kicsit törd össze a krumpli egy részét, a többit pedig hagyd egyben.

A tésztát főzd ki enyhén sós vízben körülbelül 10-12 perc alatt, utána szűrd és csepegtesd le. Rakd az előzőleg elkészített krumplihoz, majd keverd és melegítsd össze. Tálaláskor a krumplis tésztát ízlés szerint uborkával, más savanyúsággal, esetleg befőttel kínáld.