A DÍSZÍTÉSHEZ
1 evőkanál porcukor
A FORMA KIKENÉSÉHEZ
1 db Ráma
A TÉSZTÁHOZ
15 dkg vörösszemű mazsola
15 dkg feketeszemű mazsola
12.5 dkg aprított mandula
2.5 dkg cukrozott narancshéj
4 db tojás
4 evőkanál citromlé
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipetnyi só
25 dkgkristálycukor
50 dkg finomliszt
1.25 dl langyos tej
1 teáskanál kristálycukor
3 dkg instant élesztő
25 dkg Ráma
Lépés 1
A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk. Kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A Ramát megolvasztjuk.
Lépés 2
A lisztet a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és citromlével, a megolvasztott Ramával és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tésztát simára és hólyagosra dagasztjuk.
Lépés 3
A cukrozott narancshéjat felaprítjuk, összekeverjük 10 dkg aprított mandulával, a kétféle mazsolával, majd hozzáadjuk a tésztához, átdagasztjuk, letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata a kétszeresére nem nő.
Lépés 4
A kuglófformát kikenjük Ramával, megszórjuk a maradék mandulával és beletesszük a tésztát. Ezután a formában pihentetjük 30 percig, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 60 percig sütjük. Ha kivettük a formából, megszórjuk porcukorral.