12,5 dkg vaj
14 dkg porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
2 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1,2 dl tej
A csokoládé mázhoz:
30 dkg porcukor
5-6 evőkanál kakaópor
2,5 dl forró víz
60 ml tej
8 dkg vaj
kb. 15 dkg kókuszreszelék, amiben a piskótát megforgatjuk
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a cukrot is. Addig keverjük, amíg világos színű és könnyű nem lesz a massza. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd felváltva a sütőporos lisztet és a tejet. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát. Legideálisabb méret ehhez a mennyiséghez a 18×27 centis tepsi, ebben lesz olyan magas a piskóta, amilyenre szükségünk van. 180 fokos sütőben 30 percig sül. 10 percig hagyjuk a tepsiben pihenni a tésztát, mielőtt rácsra borítjuk. Ha kihűlt, 16 kockára vágjuk a tésztát.
Elkészítjük a csoki szószt. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, hogy ne legyen benne csomó. A kihűlt piskótakockákat két villa segítségével megmártjuk a csoki szószban, lecsöpögtetjük, és megforgatjuk a reszelt kókuszban.
A sütemény névadója Lord Lamington, aki Queensland (Ausztrália) kormányzója volt valamikor a messze régmúltban. A sütemény az ausztrálok kedvenc sütije, őszintén szólva egészen pontosan értem, miért. Az alábbi recept autentikus, Queenslandből.