Lasagne - Michela Chiappa

Hozzávalók:


Zöld tészta:

235g megmosott spenót levél, víz lerázva
400g Tipo "00" liszt
2-3 közepes tojás, lehetőleg szabadtartású vagy organikus
finom só

Fehér mártás:
80g sózott vaj
80g sima liszt
800ml tej
finom só és frissen őrölt fekete bors

Ragu:
50g füstölt pancetta
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
1 sárgarépa, megtisztítva és apróra vágva
1 szál zeller, hámozott és apróra vágott
1 gerezd fokhagyma, apróra vágott, hámozott és zúzott
finom só és frissen őrölt fekete bors
500g jó minőségű marhahús finomradarálva
1/2 pohár vörösbor
2 evőkanál paradicsompüré
1 x 400g jó minőségű apróra vágott paradicsom
1 bio marhahús leveskocka
1 szárított babérlevél
75g frissen reszelt parmezán sajt, plusz a tálaláshoz

Elkészítés:


Zöld tészta:

Tedd a spenótot egy nagy serpenyőbe, és fedjük le 250ml forró vízzel. Sütés közben a fedelet körülbelül öt percig, amíg a spenót is fonnyadt. Vegyük le a tűzről, csatorna, és hagyjuk kihűlni (akkor felgyorsíthatjuk a hűtési folyamat folyó hideg víz alatt a spenótot).
Amikor a spenót hűvös ahhoz, hogy kezelni, nyomja a víz eltávolítására. Ez egy nagyon fontos lépés. Ha van felesleges víz a töltés okozhat a tészta szétesik, ezért ügyelni kell a spenótot a lehető legszárazabb legyen.
Apróra vágjuk a spenótot, futás a kés fölött időről időre, hogy hozzon létre egy massza. Ahhoz, hogy ezt a folyamatot felgyorsítani Blitz a spenót egy élelmiszer-feldolgozó.
A lisztet, két tojást, egy csipet sót, és a spenót egy nagy tálba. Keverjük jól össze. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá az utolsó tojás, tojássárgája első, majd a fehér, keverés között kiegészítéseket annak érdekében, hogy jól kombinálható. Lehet, hogy nem kell hozzá a tojásfehérjét.
Miután a tészta jön össze, öntsük át egy enyhén lisztezett felületre és gyúrjuk, amíg azt az összhang a Játék-Doh. Fóliával letakarjuk és pihenni 30 percig szobahőmérsékleten.
Fehér mártás:

Olvad a vajat egy nagy teflon serpenyőben közepes lángon.
Habverővel a lisztet is köti a lisztet és a vajat (a rántást).
Az edényt levesszük a tűzről, és lassan hozzáadjuk a tejet, folyamatosan keveréshez bele, amíg a vaj és liszt feloldódjon. Figyelembe le a hőt segít elérni a sima következetesség.
Térj vissza a hőt, és habverővel addig, amíg nem alakult sűrű mártás. Ízlés szerint egy kevés sót, és sok borsot.
ragu:

Hő egy nagy serpenyőben közepes lángon. Amikor a forró, csökkentse a hőt, és megpirítjuk a pancettát 2-3 percig, amíg nem kezd ropogós fel.
Keverje hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és hagyjuk, hogy izzad a fedelet 10 percig, amíg puha és áttetsző. Hozzáadjuk a fokhagymát a serpenyőben, és kevergessük egy percig.
Add a marha a serpenyőbe, időnként megkeverve, amíg pirított egész. Öntsük a bort, és folyamatosan kevergetve két percig. A cél az, hogy éget az alkohol, így csak egy csipetnyi a szép bor ízét.
Keverje hozzá a paradicsompürét és az apróra vágott paradicsomot, majd hozzáadjuk 200 ml forrásban lévő vízben. Morzsolódik a kocka, hozzáadjuk a babérlevelet, és keverjük össze. Hagyja a ragu főzzük a fedelet 15 percig. Vegyük le a fedőt, és tovább főzzük további 15 percig. Sóval és borssal - szem előtt tartani, hogy a parmezán használt lasagne elég sós.
Összegyülni:

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C / 350 F / gáz 4.
Ha ön használ a friss tészta, hogy egy nagy serpenyőben a sós vizet forralunk, és fehérít a tészta lapokat kb 2-3 perc, amíg al dente. Azokat egy tiszta konyharuhával, hogy felszívja a legtöbb vizet.
Evés a fehér mártást, lazítás a mártást egy kis tejjel, ha szükséges.
Összerakni a lasagne, kezdeni, amely az alján egy 30cmx20cm tűzálló edénybe egy vékony réteg fehér szósszal. Ez leállítja a tészta ragadt a bázis és az égetés. Kövesse ezt egy réteg tészta. Kissé átfedés a csíkokat úgy, hogy nincsenek rések, de ne hagyja, hogy a tészta összegömbölyödik oldalán a tál; vágni a darabokat, hogy illeszkedjen. Tetejét egy réteg fehér szósszal, majd egy réteg ragu. Továbbra is ebben a sorrendben, amíg négy vagy öt réteg tészta és befejezni a fehér mártással. Ne használjon túl sok ragu vagy besamel minden szakaszában; csak kell egy vékony réteg minden.
Meghintjük parmezán és főzzük a sütőben 30-40 percig, amíg aranybarna és buborékok.

Trükkök, tippek, praktikák:


MICHELA CHIAPPA RECEPTEK