2 csirkemell filé
500 gr leveles tészta (vajas)
300 gr gomba
1 póréhagyma
2 deci tejföl
1/2 deci fehér bor
1 kiskanál mustár
2 tojássárgája
1/2 deci olaj
1/2 köteg petrezselyem
bors
A csirkemelleket ketté vágjuk és zsebeket”hasítunk” rajtuk. A gombát feldaraboljuk, megpárolni az apróra vagdalt póréhagymán, és fűszerezzük. Amikor kihűlt, csirkemelleket megtöltjük a gombás mártással. Fogvájóval megerősítjük a zsebeket, megszórjuk fűszerekkel és olajon megpirítjuk. Pirosodás után kiszedjük a fogvájókat, és a húst lehűtjük. A leveles tésztát kinyújtjuk, belecsavarjuk a megpirult csirkemelleket, tojással megkenjük, és kiolajozott edényben 180C fokon ropogósra sütjük. Amikor kisült, a tejföl, mustár és a bor keverékével meglocsoljuk.