Mac&Cheese csirkével

Hozzávalók:


25 dkg szarvacska tészta

1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
40 dkg csirkemellfilé
só, őrölt fekete bors
2 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
3 dl tej
25 dkg sajt (vegyesen: trappista, edami és fehér cheddar)
1 teáskanál étkezési keményítő
5 dkg aszalt paradicsom
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
4 evőkanál reszelt parmezán
bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés:


A tésztát lobogó, enyhén sós vízben 8 percet főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és félretesszük.

Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olívaolajat. Ráreszeljük a fokhagymát, majd beletesszük a kockázott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon átsütjük. Ha elkészült, szűrőkanállal átszedjük egy tálba, és a serpenyőt visszatesszük a tűzre.

Beledobjuk a serpenyőbe a vajat, felolvasztjuk, és hozzáöntjük a tejet. Felmelegítjük, majd rászórjuk a lereszelt sajtokat, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a sajt elolvad. Ekkor hozzáöntjük a kevés vízben simára kevert keményítőt, a főtt tésztát, a sült csirkét és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Takaréklángra vesszük, és alaposan összeforgatjuk a tésztát a keményítőtől egyre sűrűsödő sajtos-tejes eleggyel.

A tésztát kivajazott sütőtálba halmozzuk, a tetejét megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal és morzsolt kakukkfűvel ízesített zsemlemorzsával. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc után meghintjük reszelt parmezánnal, majd ízlés szerint 15-30 percet sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.