Magyaros rakott tészta

Hozzávalók:


40 dkg spagetti (vagy más tészta)
40 dkg borjúhús (vagy más darált hús)
15 dkg vöröshagyma
15 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
6 dkg vaj
3 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint pirospaprika, só
olaj

Elkészítés:


Főzzük meg a spagettit sós vízben, szűrjük le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Vágjuk apróra a hagymát, és pirítsuk meg olajban, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. Tegyük bele az apróra vágott borjúhúst, sózzuk meg, majd amikor felsütöttük, öntsünk rá vizet, és pároljuk puhára. Vajazzunk ki egy tepsit, hintsük meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a spagetti felét. Tegyük rá a borjúhúst, rakjuk rá a vékony karikára vágott paprikát és paradicsomot. Fedjük be a maradék tésztával, és locsoljuk meg a hús levével. Közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig süssük.