Magyaros zöldbabfőzelék

Hozzávalók:


1 kg zöldbab,
étolaj vagy zsír,
1 kisebb fej hagyma,
petrezselyem,
ecet
2 babérlevél
2dl tejföl

cukor

Rántáshoz:
zsír vagy étolaj,
2 evőkanál liszt,
1 gerezd fokhagyma összevágva,
1 csapott főzőkanál pirospaprika,

Elkészítés:


A hagymát a zsírral vagy étolajjal megfonnyasztom, beleteszek egy kiskanál összevágott petrezselymet, pár pillanatig együtt sütöm, azután hozzáadom a vágott zöldbabot és annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje.
Közben elkészítem a rántást, amiben egy gerezd vágott fokhagymát is teszek, majd pedig a pirospaprikát. Egy kis vízzel felengedem, majd a puhára főtt zöldbabra öntöm és az egészet felforralom. Ezután kis ecetet, sót és cukrot teszek bele. (Amikor felteszem a zöldbabot, akkor is teszek bele egy kis cukrot és sót.)