4 tojássárgája
3 dl étolaj
2 evőkanál citromlé
1 nagy pohár tejföl
3 lilahagyma
15 dkg mustár
2 evőkanál cukor
1 csipet só
2,5 kg krumpli
A krumplit héjában megfőzzük, közben pedig elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját a folyamatosan adagolt olajjal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, mustárt, cukrot, a sót és a tejfölt is. Az egészet jól összekeverjük, majd a végén beletesszük a felszeletelt lilahagymát. Amikor kész a krumpli, lehúzzuk a héját és vékony karikákra szeljük. Ráöntjük a mártást és megforgatjuk. Én be szoktam tenni a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a köret rendkívül egyszerű és kiadós, rántott fogásokhoz tökéletes, de bármi mellé bátran fogyaszthatod, sőt, mi önmagában is nagyon szeretjük.