Tészta
30 dkg liszt
20 dkg vaj
18 dkg porcukor
1 tojássárga
fél csomag sütőpor
tejföl
csipet só
Töltelék
20 dkg porcukor
17 dkg darált mák
17 dkg liszt
10 dkg vaj
2,5 dl tej
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom
csipet só
lekvár
Tetejére
1 tojásfehérje
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Öntsd hozzá a tejet, a tejfölt, add hozzá a tojássárgát és a cukrot. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal. A tészta ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Ha kész, vedd ketté.
Az egyik felét nyújtsd egy vajazott, lisztezett, körülbelül 25x35 centis tepsibe. A lapot kend meg kevés lekvárral. A mákos töltelékhez a vajat, a tojást és a kétféle cukrot keverd habosra, felváltva add hozzá a mákot, a lisztet, a sütőport, a citrom levét és reszelt héját, a tejet és a csipet sót. Dolgozd jól össze a masszát, és rakd a tepsiben lévő lekváros lapra.
A másik tésztát is nyújtsd ki, és igazgasd a mákos töltelékre. A süti tetejét villával szurkáld meg, és a tojásfehérjével kend le. Előmelegített sütőben 175 fokon süsd meg a pitét 40-45 perc alatt. A tepsiben hűtsd langyosra, majd kockázd fel. Rendezd ízlésesen egy tálra a lekváros, mákos tésztát, és porcukorral meghintve tálald.