Mámorító fűszeres ​​borjúoldalas

Hozzávalók:


1 kg oldalas
1 fej nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg zsír
1 dl sör vagy víz
piros paprika, só, bors, kakukkfű, majoránna – ízlés szerint

Elkészítés:


A csontok mentén kisebb darabokra, nagyjából dekára egyforma részre vágd az oldalast. Sózd, borsozd, és ha van rá időd, picit hagyd állni.Ezalatt vágd apróra a vöröshagymát, a fokhagymát. Ezután a zsíron kevergetve süsd egy kicsit az oldalas darabokat, hogy mindenütt kapjon egy kis kérget. Szedd ki a húsokat. A maradék zsíron süsd aranysárgára a vöröshagymát. Dobd hozzá a fokhagymát, paprikázd meg, szórd meg gazdagon kakukkfűvel, majoránnával. Önts hozzá egy dl vizet de lehet sör is, majd rakd vissza a húsokat! Jöhet egy fedő, és lassan puhára párolod. Ha nagyon elfőné a levét, pótolhatod vízzel vagy sörrel. Krumplipürével isteni, de most csak egyszerű főtt krumpli került mellé(, mert elfelejtettem tejet venni). Tálaláskor öntsd le a hátra maradt szafttal!