30 emberre:
6 kg szürkemarha lábszár,
3 kg vöröshagyma,
3 kg vegyes zöldség,
0,6 kg disznózsír,
2 kg paradicsom,
2 kg zöldpaprika,
kalocsai pirospaprika (õrölt),
só,
köménymag (õrölt),
fokhagyma,
bor (kékfrankos)
Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzátesszük a marha ujjnyira vagdalt veres húsát, és addig rotyogtatjuk, míg véres színét elveszíti. A kalocsai õrölt paprikát hozzáadjuk, majd összerázzuk. Besózzuk, vízzel felöntjük. Ha a hús puhulni kezd, megtisztított és felkockázott vegyes zöldséget teszünk belé, majd fokhagymával, köménnyel és a vörösbor levével ízesítjük, és addig hagyjuk tüzünk lángján, míg meg nem fõ.