2,5 kg marha színhús
6 fej vöröshagyma (lehet közte 1-2 lila hagyma is)
4 gerezd fokhagyma
4 db zöldpaprika
3-4 db paradicsom
2-3 dl vörösbor
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
zsiradék (libazsír vagy sertészsír esetleg olaj)
A bográcsban felhevítjük a zsiradékot és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát. Amikor megdinsztelődött, beletesszük a kockákra vágott húst, addig kavargatjuk, amíg a hús minden oldala kicsit kifehéredik, belekeverjük a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és rövid lében megpároljuk (Mindig csak kevés vizet töltünk utána). Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával őrölt köménymaggal, felkarikázott zöldpaprikával, paradicsommal. Fedő alatt körülbelül 2 óra alatt puhul meg a hús. A második órában víz helyett a vörösborral töltögetjük
Tarhonyával tálaljuk,
kovászos uborkát vagy tzatzikit kínáljunk hozzá