2 csésze kimagozott meggy
2 evőkanál forgácsolt mandula
3 tojás
3/4 csésze cukor
1 evőkanál barna cukor
1/2 csésze liszt
egy csipet só
1 csésze tej
3/4 teáskanál mandula kivonat (2 teáskanál Amaretto)
2 teáskanál vaníliakivonat
porcukor
Melegítsük elő a sütőt 175ºC fokra, közben pedig egy kevés vajjal kenjünk ki, majd egy kis liszttel szórjunk meg egy sütőformát. A kimagozott meggyet és a mandulaforgácsot szórjuk a forma aljába. A felvert tojásokat és a cukrokat keverjük össze, míg habos nem lesz, majd adjuk hozzá a lisztet és a sót és dolgozzuk el a masszát egy robotgép segítségével. Ezután adjuk a tésztához a tejet, a mandula- és vaníliakivonatot és keverjük simára. A tésztát ezután óvatosan öntsük a mandulás meggyre, majd süssünk 35-45 percig, de közben érdemes tűpróbát is végezni. A sütési idő lejártakor ne csodálkozzunk, ha a tészta piskótaszerűen feljön, majd összeesik, ez ennél a desszertnél normális. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot.