Meggyes-mákos kevert süti

Hozzávalók:


25 dkg liszt
20 dkg magozott meggy
20 dkg vaj
15 dkg cukor
5 dkg mák
2 dl joghurt
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj
csipet só

Elkészítés:


Dolgozd össze egy tálban a lisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a mákot. Egy másik edényben keverd ki a cukrot a tojással. A száraz anyagokat óvatosan dolgozd össze a nedvesekkel, majd joghurttal lazíts a massza állagán. Addig keverd, amíg homogén nem lesz.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd bele a masszát, majd szórd a tetejére a magozott meggyet. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 20-25 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy hegyes kést, ha nem marad rajta tészta, vedd ki a sütőből. Akkor vágd csak fel, ha kihűl. Meggyöntettel, cukormázzal még jobban feldobhatod.