1 kg meggy (lecsumázott, kimagozott)
50 dkg cukor
7 dl víz
3 ek. citromlé
Miután a meggyet alaposan lemostad, majd lecsumáztad és kimagoztad, öntsd fazékba. Add hozzá a cukrot, és várj egy keveset, amíg kissé enged a gyümölcs a levéből. Ekkor lassú tűzön kezdd el melegíteni, közben időnként kevergesd meg, hogy a cukor mielőbb feloldódhasson a meggyszörp levében.
Öntsd hozzá a vizet és a citromlevet, majd a forrástól számítva kb. 30 percen át főzd. Amikor a meggy teljesen megpuhult, turmixold le a gyümölcsöt, majd szűrőn szűrd át, így nem marad a szörp „darabos”.
Töltsd a még forró meggyszörpöt az üvegekbe, melyeket jól zárj le. Mindenkor csak annyi üveget bonts fel, amennyi egyszerre el is fogy. A különleges meggyszörpöt hígíthatod szódával, ásványvízzel, jégkockákkal, mentalevelekkel, citromkarikával kínálhatod.