Mexikói chilis bab

Hozzávalók:


60 dkg darált pulykahús
2 konzerv vörösbab
1 konzerv csemegekukorica
1 nagy konzerv paradicsompüré
4 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
2 chili
oregánó
pirospaprika
őrölt bors

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, karikázd fel, illetve zúzd össze. Egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, és pirítsd meg benne a hagymákat. Ezután mehet bele a darált hús, és fehéredésig kevergesd. Add hozzá a karikákra vágott chilit, sózd, borsozd, szórd meg őrölt pirospaprikával, oregánóval, és tedd hozzá a paradicsompürét.
Önts hozzá egy-másfél deci vizet, és főzd körülbelül 15 percig. Utána rakd a húshoz a megmosott, lecsepegtetett vörösbabot és a kukoricát, majd forrald össze. Akkor jó, ha minden puha. Ez körülbelül még 15 perc. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl híg a lé. Mielőtt leveszed a chilis babot a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd.