Tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 evőkanál tej
3 evőkanál méz
3 dkg zsír v. vaj
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
12 dkg liszt
5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
Rakd a tojást, a zsírt, a cukrot, a tejet és a mézet egy lábosba, majd vízgőz felett, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. A tűzről levéve add hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet, és gyúrd össze. Oszd a sima, fényes tésztát négy-hat egyenlő részre attól függően, hány lapot szeretnél sütni, és pihentesd 30 percig.Ezt követően nyújts körülbelül fél centi vastag lapokat, és rakd megvajazott, lisztezett tepsi hátára. Süsd meg egyenként 180 fokos sütőben körülbelül tíz-tíz perc alatt. Vigyázz, mert hamar megég!A krémhez a tejet öntsd egy lábosba, add hozzá több részletben a lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Hűlés közben is időnként kavard meg. A vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot verd habosra, majd dolgozd a krémhez. A lapokat töltsd meg, és rakd egymásra. Pihentesd a sütit legalább egy éjszakán át.
A mézes béles régi kedvenc, amely soha nem megy ki a divatból. Ez a recept is több évtizedes, különlegessége, hogy a vaj helyett zsírral készül. Így pont olyan lesz a süti, mint amilyet gyermekkorodban ettél.
A tetejére szórhatsz porcukrot, diót, de akár csokimáz is kerülhet rá. Sokáig finom puha marad, így érdemes egy-két nappal előre elkészíteni.