Mézes-mogyorós madeleine

Hozzávalók:


7 dkg vaj
2 db tojás
11 dkg nádcukor
1 rúd vanília
1 ek méz
7 dkg liszt
5 dkg darált pirított mogyoró
1 tk őrölt fahéj
1 db narancs lereszelt héja
3 dkg mogyorókrém
porcukor

Elkészítés:


Olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, egy nagy tálban keverjük fehéredésig a tojást a cukorral és a vanília kikapart magjaival. Adjuk hozzá a mézet, a lisztet, a mogyorót, a fahéjat és a narancshéjat, majd az egészet keverjük simára.

Forgassuk össze a vajat a mogyorókrémmel, majd ezt is keverjük a tésztához. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Kanalazzuk a tésztát kivajazott formákba, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk ki, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Dióbarna árnyalatok, finom textúrák és gazdag ízvilág jellemzi ezt a különleges, mégis egyszerűen elkészíthető süteményt.