Milánói szósz

Hozzávalók:


20 dkg sonka, vagy gépsonka, vagy bacon
1 nagy hagyma
2 nagy dobozos sűrített paradicsom
30 dkg gomba
10 dkg szalonna,
1 kk paprika, bors, oregano, rozmaring
5 evőkanál cukor
só, ételízesítő
(a kész ételhez 1 csomag makaróni tészta
20-30 dkg sajt

Elkészítés:


Az apróra kockákra vágott hagymát sárgás színig pirítom egy kanál zsíron v. olajon, majd
hozzáadom az ugyancsak apróra vágott gombát. Rászórom a paprikát, majd egy-két keverés
után hozzáadom az apróra vágott sonkát. A sűrített paradicsomot felhígítom kb. másfél dl
vízzel, és ráöntöm. Hozzákeverem a fűszereket, sót, cukrot. Az egészet jól összeforralom. Ha
túl híg lenne, kevés liszttel sűrítem. Még jobb, hogyha a sűrítéshez rizslisztet használunk.