2 konzerv egész paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
1/4 csésze szárított paradicsomos pesztó
egy darabka parmezánhéj
4 csésze zöldségalaplé
2 csésze víz
1 csésze karikára vágott répa
1 csésze zeller felkockázva
1 és 1/2 csésze hagyma felkockázva
4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 teáskanál oregánó
1 ág rozmaring
só és bors
1 konzerv vörös bab
1 konzerv fehér bab
1 és 1/2 csésze cukkini felkockázva
1 csésze zöldbab
2 és fél csésze bébispenót felvágva
1 és 1/2 csésze rövid csőtészta
parmezán a tálaláshoz
1. A babok, a cukkini, a tészta és a spenót kivitelével minden hozzávalót tegyünk egy nagy lábasba és főzzük kis lángon 5-6 óráig, esetleg nagyobb lángon 3-4 óráig.
2. Ha összefőttek a zöldségek, adjuk a leveshez a vörös és a fehér babot, a cukkinit és a tésztát – hagyjuk, hogy 20-25 perc alatt ezek is megpuhuljanak. Ezután keverjük bele a spenótleveleket és a zöldbabot, majd főzzük 5 percig, hogy ezek is átmelegedjenek! Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.