Mozart kuglóf

Hozzávalók:


250 g konyhameleg vaj
80 g porcukor
50 g marcipán
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
7 db konyhameleg tojás
350 g simaliszt
125 ml tej
180 g kristálycukor
1 csipet sütőpor
100 g finomra vágott pisztácia, csikomáz

vaj
liszt

Elkészítés:


A sütőt 170 fokra előmelegíteni. A vajat a porcukorral, a marcipánnal, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval nagyon habosra keverni. A tojásokat szétválasztani. A sárgáját egymás után belekeverni. A tejet és 3-4 evőkanálnyi lisztet az egész menyisségből beledolgozni. A tojásfehérjét a kristálycukorral habosra felverni és a másik masszába beleforgatni. Ezután a maradék lisztet és a pisztáciát belekeverni. A kuglófformát vajjal kikenni és liszttel megszórni. A masszát beletölteni és kb. 50 percig sütni. A formából kivenni és hagyni kihűlni. Csokimázzal bevonni.