Narancslekvár Camparival

Hozzávalók:


2 kg narancs
1 narancs héja
1 l vérnarncslé
40 dkg cukor
2 tk pektin
1 lime
2 marék aszalt vörösáfonya
1 dl keserűlikőr (Campari)

Elkészítés:


Az érett narancsokat kifilézzük, azaz eltávolítjuk a fehér hártyáit. Feldaraboljuk, egy nagyobb lábasba tesszük, és hozzáöntjük a narancslevet. Az utolsó narancs héját - a legegyszerűbb egy spárgahámozóval - vékonyan lehámozzuk, és az így kapott héjat egész vékonyra felcsíkozzuk, keresztbe is felvagdossuk, végül beletesszük a lekvárba. (Ha lehet használjunk kezeletlen narancsot, ha ilyet nem kapunk, akkor alaposan tisztítsuk, dörzsöljük meg a héját felhasználás előtt.) A lekvárt újra felforraljuk, beletesszük a cukrot, a pektint, és a szárított vörös áfonyát. Egy lime-ot negyedekre vágunk, vékonyra szeleteljükk, és azt is hozzáadjuk a lekvárhoz. Beleöntjük a keserűlikőrt, megkóstoljuk, és ha szükségesnek tartjuk, még egy kicsit utánacukrozzuk. Újból forralunk egyet rajta, azonnal tiszta üvegekbe töltjük, és 5-6 percre a feje tetejére fordítjuk a már lezárt üvegeket.