3 csésze burgonya, hámozva, kockázva
4 szelet bacon
1 kis hagyma, kis kockára vágva
¼ csésze ecet
2 evőkanál víz
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1/8 teáskanál őrölt bors
1 evőkanál petrezselyem, apróra vágva
1. Tegyük a burgonyát egy lábosba, és engedjük fel annyi vízzel, amennyi elfedi. Forraljuk fel, és főzzük 10 percig, amíg már a villát bele tudjuk szúrni. Szűrjük le, és tegyük félre hűlni.
2. Tegyük a bacont egy nagy és mély serpenyőbe, és közepes fokozaton kezdjük el pirítani, amíg ropogós nem lesz. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
3. Adjuk a hagymát a szalonnazsírhoz, és közepes fokozaton pirítsuk meg. Adjuk hozzá az ecetet, a vizet, a cukrot, a sót és a borsot. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a burgonyát és a petrezselymet. Morzsoljuk rá a bacon felét. Melegítsük össze, és tegyük tányérra. Morzsoljuk rá a maradék bacont, melegen tálaljuk.