Nizzai saláta

Hozzávalók:


Főoldal »Gasztronómia »Receptek »Nizzai salátaNizzai saláta2016. augusztus 10. Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli
12 dkg olajos hal
4 db tojás
20 dkg zöldbab (főtt)
fekete olajbogyó
ek kapribogyó
fél fej fejessaláta
5 db koktélparadicsom
olívaolaj

A mártáshoz:
2 gerezd fokhagyma
1 tk dijoni mustár
2 ek fehérborecet
1 ek citromlé
3 ek olívaolaj
1 ek méz

Elkészítés:


A tojást és a krumplit főzzük meg, majd pucoljuk meg. A zöldbabot is főzzük meg. A krumplit kockázzuk fel, locsoljuk meg kicsi olívaolajjal, majd sózzuk meg. Keverjük mellé a babot, az olívabogyót és a kapribogyót is. Keverjük ki a mártást (ehhez reszeljük le a fokhagymát). A salátástál aljára tegyük a salátaleveleket, erre jön a krumpli és a bab, mellé a hal, illetve a felcikkezett tojás, végül a félbevágott koktélparadicsom. Locsoljuk meg a mártással - és kész is.