Nyári bögrés muffin

Hozzávalók:


másfél bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre friss málna
1 bögre friss áfonya
háromnegyed bögre olvasztott vaj
negyed bögre liszt
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliakivonat
1 citrom

Elkészítés:


A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot robotgéppel keverd addig, amíg habos nem lesz. Egyenként add hozzá a tojásokat. Alacsonyabb fokozaton keverd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a tejet. Jobb, ha ezeket is részletekben rakod hozzá. Mehet hozzá a citromhéj is, és addig keverd, amíg homogén nem lesz.

A muffinsütőt béleld ki papírkapszlikkal. Adagold bele a tésztát körülbelül háromnegyedig. Ne töltsd meg teljesen, mert sütés közben még emelkedik. Szórd a tetejére a bogyókat, és told az előmelegített sütőbe. Körülbelül 180 fokon 20 perc alatt süsd meg a tésztát. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha egy hústűt beleszúrsz az egyik muffinba, és üresen húzod ki, megsült. A tetejét hintsd meg cukorral.