1 csésze friss, teljes zsírtartalmú ricotta
1/3 csésze olívaolaj
1 csésze kristálycukor
1 evőkanál frissen reszelt citromhéj
2 nagy tojás
1 1/2 csésze liszt
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
9-10 szem szilva, felezett, kimagozott
1 evőkanál cukor vagy méz
Porcukor
Vaj
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 cm átmérőjű tortaformát.
2. Egy nagy keverő tálban habverővel dolgozzuk össze a ricottát, az olajat, a cukrot.
3. Adjunk hozzá egy tojást, keverjük, majd adjuk hozzá a másikat és keverjük jól össze.
4. A porcukor kivételével szitáljuk hozzá az összes száraz hozzávalót a krémhez.
5. Öntsük a tésztát a tortaformába.
6. Ha a szilva nem elég édes, tegyünk rájuk 1 ek cukrot vagy mézet és tegyük a sütemény tetejére, vágott oldalukkal lefelé.
7. Süssük 35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni.
8. Felvert mascarponéval és porcukorral tálaljuk.