Omlós csokis keksz

Hozzávalók:


17 dkg liszt
12 dkg cukor
2 evőkanál Kakaópor
1 Tojás
1 teáskanál szódabikarnóba

Elkészítés:


A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát. Forgasd több részletben a tojásos masszához. Addig keverd, amíg homogén nem lesz.
A tésztából formázz közepes nagyságú golyókat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább három centis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel, hogy tallér formájúak legyenek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg nyolc-tizenkét perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl. Ne lepődj meg, ha a keksz először kicsit puhának tűnik, amire kihűl, teljesen tökéletes lesz az állaga.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez az amerikai csokis keksz omlós, isteni, pofonegyszerű, és mindennel együtt 20 perc alatt elkészülsz vele. Abban biztos lehetsz, hogy sokkal jobb, mint a bolti. Ebből az adagból 12 darab tallért kapsz, így érdemes rögtön megduplázni a mennyiséget.