17 dkg liszt
12 dkg cukor
2 evőkanál Kakaópor
1 Tojás
1 teáskanál szódabikarnóba
A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát. Forgasd több részletben a tojásos masszához. Addig keverd, amíg homogén nem lesz.
A tésztából formázz közepes nagyságú golyókat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább három centis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel, hogy tallér formájúak legyenek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg nyolc-tizenkét perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl. Ne lepődj meg, ha a keksz először kicsit puhának tűnik, amire kihűl, teljesen tökéletes lesz az állaga.
Ez az amerikai csokis keksz omlós, isteni, pofonegyszerű, és mindennel együtt 20 perc alatt elkészülsz vele. Abban biztos lehetsz, hogy sokkal jobb, mint a bolti. Ebből az adagból 12 darab tallért kapsz, így érdemes rögtön megduplázni a mennyiséget.