Őszibarackleves habgaluskával

Hozzávalók:


1,5 dl tejszín
2 csapott ek. kukoricakeményítő
8 dl tej
kis darab vaníliarúd
70 dkg őszibarack
3 púpozott ek. cukor
3 tojás
2 ek. porcukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


A tejet a cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, beletesszük a vaníliarudat, és felforraljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a porcukrot, és addig verjük, amíg masszív habot nem kapunk, majd evőkanállal a forró tejbe szaggatjuk. Lassú tűzön fél percig főzzük, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megfőzzük. Tányérra szedjük, majd a visszamaradt tejbe beletesszük a hámozott, magozott, összevagdalt őszibarackot (kettőt félreteszünk a tálaláshoz), a reszelt citromhéjat, és 8 percig főzzük. Kivesszük a vaníliarudat. A levest botmixerrel krémesre turmixoljuk, újból felforraljuk, belekeverjük a kukoricakeményítőt, és besűrítjük a levest. Kevés forró levesben elkeverjük a tejszínt, és beleöntjük a levesbe. Nem főzzük tovább, lehúzzuk a tűzről, és először hideg vízfürdőben, majd hűtőben kihűtjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk őszibarackkockákkal, és ráfektetjük a habgaluskákat.