Bundáskenyér juharsziruppal és erdei gyümölcsökkel
4 szelet fehér kenyér
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
egy kevés tej
2 evőkanál vaj
A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a tejet, a vaníliás cukrot és a fűszereket. A tejes masszában alaposan megforgatjuk a kenyérszeleteket, majd kevés vajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Még melegen juharszirupot csurgatunk rájuk, és erdei gyümölcsöket kínálunk mellé.
Az összhatás fokozható, ha a tojásba még egy kis barnacukrot is teszünk, az ínyencek egy leheletnyi szerecsendióval is fűszerezik. A gyümölcsök mellett, fahéjas porcukorral, lekvárral és mindehhez ízlés szerint friss tejszínhabbal is fogyasztható, ahány párizsi ház annyi szokás.
A neve pain perdu azt jelenti elveszett kenyér, vagyis olyan, ami már semmi másra nem jó csakis arra, hogy bundázva és édes hozzávalókkal franciásan megreggelizzük.