Paprikaszószos csirkepörkölt

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell
1 vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika

bors

Paprikaszósz
4 kápia vagy kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:


A paprikákat tedd egy hőálló tálba, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben egyszer fordíts rajta. Ezután tedd egy nejlonzacskóba, zárd le jól, majd hagyd így tíz percig. Ha már nem meleg a paprika, húzd le a héját, távolítsd el a magokat, és kapard ki a húsát. Add hozzá a fokhagymát, egy-két evőkanál olajat, sózd, borsozd, majd botmixerrel pürésítsd.

Készítsd el a pörköltet. A vöröshagymát aprítsd fel, a csirkemellet pedig kockázd fel. Egy lábosban hevíts olajat, és fonnyaszd meg benne a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és önts rá kevés vizet. Lefedve párold körülbelül 40-50 percig. Amikor a hús megpuhul, keverd hozzá a paprikaszószt, és forrald össze egy-két perc alatt. Körettel együtt kínáld.