Paradicsomos spagetti húsgombóccal

Hozzávalók:


1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2 kis doboz hámozott, darabolt paradicsom (frissel még finomabb)
50 dkg spagetti
50 dkg darált sertéshús
só, fekete bors, oregánó (szurokfű)
1 cs. friss petrezselyem

Elkészítés:


A hagymát finomra vágjuk, és zúzott fokhagymával együtt kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, valamint 2 dl vizet, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval. Lassú tűzön, időnként megkeverve, egy órán át főzzük. Közben a darált húst összekeverjük sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel. Alaposan összegyúrjuk, és apró, gyűszűnyi golyókat formázunk belőle. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és több részletben megpirítjuk a húsgolyókat, majd 20 percig főzzük a paradicsomszószban. A tésztát a csomagon olvasható ideig főzzük sós vízben, majd összekeverjük a paradicsomos húsgolyókkal.