15 db. olajbogyó, kimagozott és apróra vágott
4 evőkanál / 60 ml extra szűz olívaolaj
1 nagy padlizsán, kockára vágva
10 nagy méretű, napon szárított paradicsom, apróra vágva
450 g rigatoni tészta
2 szárított, zúzott chili-paprika (nem kötelező)
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
750 ml paradicsompüré
Só
400 g mozzarella
1.Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
2. Míg a rigatoni a sós forrásban lévő vízben fő, addig készítsük el a szószt.
3. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a padlizsánt, az aszalt paradicsomot, az olajbogyót, a chili paprikát - ha szeretjük - és a fokhagymát, pirítsuk őket néhány percig.
4. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a sót. Főzzük a szószt körülbelül 10 percig, közepes lángon.
5. Szűrjük le a tésztát, majd tegyük a serpenyőbe, szórjuk meg a parmezánnal és főzzük 30 másodpercig.
6. Ezután helyezzük a tészta felét egy sütőedénybe, tegyük rá a mozzarella és a scamorza felét és tegyünk rá még a parmezánból is.
7. Tegyük rá a tészta másik felét és adjuk hozzá a maradék sajtokat.
8. Süssük 20-30 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
Füstölt scamorza sajt, apróra vágva.
Frissen reszelt parmezán sajt, a tálaláshoz.
Kemencében (ill.sütőben) sült tészta.