Pideli kebap - Török

Hozzávalók:


1 dl tej
1 tk cukor
25 gr élesztő
40 dkg liszt
1 dl langyos víz
60 dkg bárány combfilé
1 tk őrölt koriander
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 dl Vénusz Sütőolaj
15 dkg koktélparadicsom

bors
4 dl görög joghurt
5 dkg friss menta

Elkészítés:


Vágjuk 2-3 centis kockákra a bárányhúst. Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az olajjal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és a citrom levével. Fedjük le, és hagyjuk pácolódni, amíg a kelt tészta elkészül. Langyos tejben keverjük el a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel 10 perc alatt. Nagy keverőedényben a lisztből, kevés sóból, és az élesztős tejből kevés víz hozzáadásával gyúrjunk lágy tésztát. Szitáljunk lisztet a tetejére, fedjük le, és száraz szobahőmérsékletű helyen kelesszük 40 percig, vagy ameddig a duplájára dagad.
Szaggassunk a megkelt tésztából 3-4 centis kis gombócokat. Fogjunk nyársat, vagy hurkapálcát, és kezdjük el felhúzni rá a koktélparadicsomot, a pácolt húst, és a lángos tésztát. Ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyag. Széles teflonserpenyőben, kevés olajon, néha átforgatva süssük készre 15-17 perc alatt. Tálaljuk krémes joghurttal, és apróra vágott mentával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészíthetjük faszenes grillen is az ételt, még finomabb lesz tőle! Csinálhatjuk fiatalabb marhahúsból, vagy a csirke kevésbé száraz részéből, például felső combból.