Pincepörkölt (klasszikus)

Hozzávalók:


5 kg sertéslapocka
20 dkg zsír vagy olaj
70 dkg vöröshagyma (apróra vágva)
1,2 kg tisztított burgonya (hasábokra vágva)
12-15 gerezd fokhagyma
6 dkg házipaprika
3 zöldpaprika
3 paradicsom

Elkészítés:


A bográcsban felhevítem a zsírt és aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát. Most belekeverem a felkockázott húst. Pár perc múlva megsózom, majd időnként kevergetve a keletkezett saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát. Innét kezdve mindig csak egy kevés vizet aláöntve kb. 25 percig párolom, majd hozzáteszem a krumplit. További 25 perc múlva belekarikázom a paprikát, a nyolcfelé vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát.