Pirított krumplinudli tejföllel és szalonnapörccel

Hozzávalók:


5 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
vöröshagyma
3 db főtt krumpli
3 dkg parmezán
1 tojássárgája
1 db tojás
10 dkg liszt

Elkészítés:


A főtt krumplikat meghámozzuk és még melegen egy krumplinyomóval összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beletesszük a tojássárgáját és az egész tojást, majd a lisztet és összedolgozzuk. Belereszeljük a parmezánt illetve egy csipet sóval még ízesítjük és ezeket is beledolgozzuk kézzel.
A felcsíkozott szalonnát forró serpenyőben lepirítjuk, a zsírjában pedig megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
A lisztezett deszkán a krumplis tésztát elfelezzük, kétujjnyi vastag "kígyót" formázunk belőle, amit felvágunk nudlinak. Mielőtt összetapadnának forró vízben kifőzzük őket.
Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és a hagymás szalonnába forgatjuk. Tejföllel és friss kaporral tálaljuk.