A tésztához:
1 tasak (7g) gyors- élesztő vagy 30g friss élesztő
2 teáskanál porcukor
500g Tipo "00" liszt , szitálva
1 teáskanál finom só
2 evőkanál olívaolaj
A feltöltés:
1 x 400g ón jó minőségű szilva paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szárított oregánó, plusz extra szolgálni
1 teáskanál só 1/2 teáskanál finom cayenne bors
200g frissen reszelt mozzarella sajt
Plusz a választás a következő: hagyma (apróra vágva, és dobta az olívaolaj és só), szeletelt gombát , darab sonka, apróra vágott paprika, olajbogyó, pesto, stb Fontos, hogy ne terhelje túl a pizzák, így kibír egy maximum 3 feltét pizzánként.
Ahhoz, hogy a tésztát, oldjuk fel az élesztőt és a cukrot 250 ml meleg vízben, és hagyjuk pihenni 5-10 percig. (Az élesztő kell, hogy a víz hab és buborék, de ne aggódj, ha ez nem történik meg.)
Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálban. Egy villa segítségével, belekeverjük a élesztős vizet, amíg nem kezd alkotnak tésztát. Adjuk hozzá az olajat, és összehozni egy sima tésztát.
Kapcsolja ki a tésztát, rá egy felszíni és a lisztbe gyúrjuk, amíg egy rugalmas, sima textúra - itt az ideje a fegyvert egy edzést! Ha a tészta tapad a kezéhez, adjunk hozzá egy kis extra lisztet. Helyezzük a tésztát vissza a tálba, és fedjük le egy tiszta, nedves konyharuhával. Hagyjuk 30 perc-1 óra meleg helyen, amíg azt megduplázódott. Közben melegítsük fel a sütőt maximális hőmérséklet 250 0 gáz 9.