3 kg csölökhús falatnyi darabokra vágva
8 dkg zsír
30 dkg hagyma
2 dkg fokhagyma
4 g köménymag
3 dkg fűszerpaprika
5 dkg só
1/2 kg zöldpaprika
40 dkg paradicsom
fél liter száraz vörösbor.
A zsíron üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, megszórom a paprikával és beleforgatom a megmosott húst. Sózom, majd köménnyel és zúzott fokhagymával fűszerezem. Kissé pirítgatom, majd kevés borral oltom el. Lefedve lassan párolom. Ha kell, egy kis vizet is öntök rá. Mielőtt a hús megpuhulna, beleteszem a megmosott, csíkokra vágott paradicsomot és paprikát. Arra folyamatosan ügyelek, hogy csak éppen, hogy legyen lé a húson. Köretként sósburgonyát, pirított burgonyát, vagy pásztortarhonyát kínálok mellé.