Rakott túrós kifli

Hozzávalók:


8 db kifli
5 dl tej
50 dkg túró
2 dl tejföl
3 db tojás
3 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
10 dkg mazsola

Elkészítés:


A krémhez a tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd el a túróval, a tejföllel, 10 dekagramm porcukorral és az egyik csomag vaníliás cukorral. Forrald fel a tejet a másik két csomag vaníliás cukorral, közben karikázd fel a kifliket, és mártogasd az édes tejbe. Egy jénai tálat vajazz ki vastagon, és fektess bele egy sor tejes kiflikarikát. A sorra kenj egy réteg túrós krémet, szórj rá mazsolát, majd folytasd a sort egy újabb réteg kiflikarikával, melyre ismét túrós krém kerül mazsolával megszórva. Addig folytasd a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be az összeállított édességet, majd süsd 30 percig. Közben verd fel a tojásfehérjét a maradék cukorral. Fél óra után vedd ki a jénait a sütőből, halmozd rá a habot. Ezután csökkentsd a sütő hőfokát 120 fokra, és tedd vissza a rakott kiflit újabb öt-tíz percre, míg a tetején a hab aranybarnás nem lesz.