16 szelet trappista sajt
4 dl 1,5%-os tej
64 evőkanál búzaliszt (BL55)
16 db tojás (kikeverve)
8 csipet só
64 evőkanál zsemlemorzsa
A sütéshez
étolaj
1
A trappista sajtból 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk.
2
A tojásokat egy tálban a sóval, vagy ételízesítővel kikeverjük.
3
A felszeletelt trappista sajtot először a tejbe mártjuk, így az első liszt réteg szépen rá fog tapadni, ez az erős panír alapja.
4
Ezután a sajtot lisztbe forgatjuk.
5
Most a kikevert tojásba forgatjuk bele.
6
Újra lisztbe forgatjuk ...
7
..., és újra a kikevert tojásba.
8
Végül a zsemlemorzsába forgatjuk a szeletelt sajtot.
9
Olajat hevítünk a tűzhelyen, annyit amennyi ellepi a sajt szeleteket. Ha felmelegedett, beletesszük a sajtot, és addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.
10
A kisült sajtokat lecsurgatjuk.
11
Főtt rizzsel, tartárral tálaljuk.